Skip to main content

Πρωταθλητής στην Α1 γυναικών ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α1 μπάσκετ γυναικών για 5η φορά στην ιστορία του, μετά τη σημερινή του νίκη με επί του Ολυμπιακού με 74-66 στο ΣΕΦ, στον τρίτο και καθοριστικό τελικό των play off.

Με την Αμερικανίδα Ριντ να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ, η ομάδα της Καπογιάννη ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πιο ψύχραιμη στα καθοριστικά σημεία του και με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του στο πιο καθοριστικό ματς της χρονιάς.

Οι «πράσινες» παρότι ηττήθηκαν στον πρώτο τελικό και «επέστρεψαν» από το -18 στο δεύτερο, για να φτάσουν στο 1-1, κατάφεραν μέσα σε 48 ώρες να συγκεντρωθούν και να πανηγυρίσουν στο φινάλε το 2-1 στη σειρά των τελικών και το 3-2 συνολικά μέσα στη σεζόν.

Με τον τρόπο αυτό διέκοψαν το σερί των πέντε σερί πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, οι παίκτριες του οποίου ξέσπασαν σε κλάματα στο τέλος του ματς, τη στιγμή που στ΄ αποδυτήρια οι «πράσινες» είχαν «στήσει» ένα τρελό «πάρτι».

Η Αμερικανίδα Τσάστιτι Ριντ, κατά πρώτο λόγο, με τους 24 πόντους που πέτυχε και τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε ήταν αναμφισβήτητα η απόλυτη πρωταγωνίστρια του τρίτου τελικού. Την ακολούθησε σε απόδοση και η Λολίτα Λύμουρα, η οποία έκανε ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σημείωσε καθοριστικά τρίποντα (ιδιαίτερα το τελευταίο στο 37΄), ενώ πήρε και τρία καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά και 8 ασίστ)!

Οι «ερυθρόλευκες» προδόθηκαν από τα πολλά λάθη που έκαναν, χάρις στα οποία οι φιλοξενούμενες έφτασαν σε αρκετά εύκολα καλάθια, ήταν άστοχες έξω από το τρίποντο με εξαίρεση την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, ενώ δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ από την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού.

Η Σταμολάμπρου με 26 πόντους (6/11 τρίποντα) ήταν η μοναδική που είχε «συνδεθεί» με το αντίπαλο καλάθι, ενώ με κάποιες εξάρσεις βοήθησαν στο σκοράρισμα οι Φοντέιντ (18π.) και Κόστοβιτς (14).