Skip to main content

Χάντμπολ: Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών για 4η φορά στην ιστορία της επικρατώντας 24-22 του ΠΑΟΚ στον τελικό του 17ου φάιναλ-4, που διεξήχθη στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

 Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς και το προσεχές διάστημα διεκδικεί με αξιώσεις άλλους δύο, το πρωτάθλημα της Α1 και το European Cup.

MVP του τελικού αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Τόμας Μπάουερ.

Ο τελικός είχε μεγάλη ένταση και μόλις στο 7ο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ΠΑΟΚ ο Σεϊρεκίδης, για χτύπημα στο πρόσωπο του Μπουνέτα. Μάλιστα, αμέσως μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε ακόμη δύο δίλεπτα και βρέθηκε με τρεις παίκτες γηπέδου, αλλά άντεξε.

Μετά το 10λεπτο, η Ένωση άρχισε να «χτίζει» διαφορά που έφτασε στα πέντε τέρματα (12-7), για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 14-11. Στο β΄ μέρος, όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Άρσιτς και τον Στογιάνοβιτς να αναλαμβάνει τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν 17-17 στο 40΄ κι από κει κι έπειτα ο τελικός έγινε… θρίλερ, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ σκληρές άμυνες. Η μακεδονική ομάδα προσπέρασε για μία και μοναδική φορά (22-21) με γκολ του Καραγκιοζόπουλου, αλλά η ΑΕΚ απάντησε άμεσα με τον Μπουνέτα και ο Καλόμοιρος έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση.

Ο Μπάουερ σταμάτησε στην κρισιμότερη επίθεση του ΠΑΟΚ τον Στογιάνοβιτς και ο Λέμος με πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.