Skip to main content

«Ασημένια» η Εθνική πόλο στην Ταραγόνα

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών «κοίταξε στα μάτια» τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, Σερβία, αλλά «λύγισε» στα πέναλτι (10-12) και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Απέναντι στην υπερδύναμη του παγκοσμίου πόλο, η «γαλανόλευκη» έφτασε πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες στο φινάλε έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «πλάβι».

Η Εθνική προηγήθηκε τρεις φορές στην τελευταία περίοδο ωστόσο, ένα λεπτό πριν το τέλος του τελικού, ο Μίτροβιτς ισοφάρισε και το ματς κρίθηκε στα πέναλτι. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πάντως, έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης (14-28 Ιουλίου), καθώς απέναντί του βρήκε μία υπερπλήρη Σερβία, με όλα τα αστέρια της κι όπως γίνεται αντιληπτό η επιτυχία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Σέρβοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, με τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς να αποκρούει τα πέναλτι των Κωνσταντίνου Γενηδουνιά και Άγγελου Βλαχόπουλου και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Για την Ελλάδα δύο γκολ σκόραραν στην κανονική διάρκεια οι Φουντούλης, Μουρίκης και Βλαχόπουλος (τα δύο τελευταία της Ελλάδας), ενώ από ένα οι Αργυρόπουλος – Κανακάκης και Γούνας. Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Γούνας και Δερβίσης.