Skip to main content

Μπιτς βόλεϊ: Στη β΄ φάση του προολυμπιακού τουρνουά η Εθνική Γυναικών

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη έκαναν κατάθεση ψυχής στο golden match του Continental Cup απέναντι στις Αυστριακές Σούτζενχοφερ – Πλέσιουτσνιγκ, νίκησαν με 2-0 (21-19, 21-19) και οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ Γυναικών πήραν την πρόκριση για τη β΄ φάση του προολυμπιακού τουρνουά.

Ελλάδα και Αυστρία είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Continental Cup κρίθηκε στο golden match, εκεί όπου κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διαλέξει την ομάδα της ανάμεσα από τις τέσσερις αθλήτριές της.

Οι Σούτζενχοφερ και Πλέσιουτσνιγκ, νούμερο 33 στον κόσμο, αναμετρήθηκαν με τις Αρβανίτη, Καραγκούνη (Νο 38), σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Στο πρώτο σετ οι Ελληνίδες κυνηγούσαν στο σκορ ως το 16-16. Σε εκείνο το σημείο, με σέρβερ την Καραγκούνη, η Εθνική ομάδα πήρε «αέρα» 3 πόντων (19-16) και έκανε το 1-0 με 21-19.

Στο δεύτερο σετ και ενώ το σκορ ήταν 9-7 υπέρ της Ελλάδας, η Αρβανίτη έπαθε κράμπα στη γάμπα και η Καραγκούνη στο πέλμα. Μετά τα δύο medical time out που ζήτησαν επέστρεψαν, αλλά φαινόταν πως πονούσαν.

Παρόλα αυτά δεν τα παράτησαν, δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον έλεγχο του σετ και παρά τους έντονους πόντους το κατάκτησαν με 21-19, μαζί και την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.