Skip to main content

Ερυθρόλευκο προβάδισμα τίτλου

Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 γυναικών έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/05) στο ΣΕΦ η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν καταιγιστικές και με το 73-58 επί του Παναθηναϊκού έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών των play off και το Σάββατο (22/05) θα επιδιώξουν να «σφραγίσουν» τον τίτλο στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος». Εκεί, όπου οι «πράσινες» θα δώσουν αγώνα «χωρίς αύριο», εάν θέλουν να μείνουν «ζωντανές» στη μάχη του τίτλου.

Στη σημερινή αναμέτρηση, η οποία επαναλήφθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στο ίδιο γήπεδο πριν από μερικές ημέρες, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο «τριφύλλι». Με την Σταμολάμπρου κα κάνει μεγάλο ματς και να πετυχαίνει τους 21 από τους 39 πόντους της ομάδας της στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκες» πήραν από νωρίς διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι φιλοξενούμενες στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ξέφυγαν ακόμη και με 20 πόντους δείχνοντας την ανωτερότητά τους από το πρώτο λεπτό, και πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα μεταβούν στην έδρα του Παναθηναϊκού για ν΄ αποδείξουν ότι κι εφέτος είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Κοιρυφαία των νικητών ήταν αναμφισβήτητα η  Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, η οποία σταμάτησε στους 26 πόντους, οι 21 εξ αυτών στο πρώτο μέρος.

Η Τζορίν Ντέιβις με 11 πόντους και οι Εβίνα Σταμάτη, Ναταλί Φοντέιν, που πέτυχαν από 10 η καθεμία, ακολούθησαν στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό.

Από τις «πράσινες» η Τσάσιτι Ριντ είχε 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ η Έλενα Λεουτσάνκα έκλεισε το ματς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά με μόλις 6/15 σουτ.