Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ο Ρόχο «λύτρωσε» την Αργεντινή (2-1 τη Νιγηρία)

Στο πιο καθοριστικό ματς του Μουντιάλ μέχρι τώρα, η Αργεντινή φώναξε «παρούσα» στην Αγία Πετρούπολη και με το 2-1 επί της Νιγηρίας πέρασε στους «16» της διοργάνωσης.

Στην επόμενη φάση η «αλμπισελέστε» θα αντιμετωπίσει την Γαλλία σε νοκ άουτ αγώνα, που θα στείλει το νικητή του στους προημιτελικούς.

Ο Λιονέλ Μέσι με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα και με το πάθος που έδειξε σε ολόκληρο το 90λεπτο «παρέσυρε» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες, ιδιαίτερα μετά την ισοφάροση των Αφρικανών που προήλθε από το ανόητο (αλλά καθαρό) πέναλτι του Μαστσεράνο στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο άνθρωπος που «λύτρωσε» τους Αργεντινούς και τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα ήταν ο Μάρκος Ρόχο στο 87ο λεπτό, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρις στο γκολ αυτό την ομάδα του στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε πολύ δυνατά και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Αφρικανούς. Μόλις στο 14ο λεπτό η εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Μπανέγα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Λιονέλ Μέσι να κάνει ένα εκπληκτικό κοντρόλ με το μηρό και στη συνέχεια να «εκτελεί» με το… δεξί τον Ουζόχο, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του στη διοργάνωση. 

Ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» πέρασε μια απίθανη ασίστ στον Ιγκουαΐν, που νικήθηκε από τον Ουζόχο στο 27΄, ενώ στο 35΄ ο Μέσι παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αφρικανού τερματοφύλακα, που είχε αγγίξει την μπάλα.

Στο 49΄ όμως ο Μασεράνο, που είχε κάνει σημαντικά λάθη και στο πρώτο ημίχρονο, υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Μπαλογκάν στο πρώτο δοκάρι, σε εκτέλεση κόρνερ. Πέναλτι και 1-1, αφού οι Μόουζες νίκησε εύκολα τον Αρμάνι από τα 11 μέτρα, γράφοντας το 1-1 στο 51ο λεπτό. 

Μια εξέλιξη που «έκοψε τα πόδια» των «γκαούτσος», που άρχισαν να πελαγοδρομούν. Στο 71΄ μια «βολίδα» του Εντιντί από τα 25 μέτρα, μετά από αντεπίθεση, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρμάνι, ενώ στο 75΄ το σουτ του Ιγκάλο από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ! Ακριβώς το ίδιο έκανε ο Ιγκουαΐν στο 80΄, σουτάροντας στον… ουρανό της Αγίας Πετρούπολης. 

Όταν όλα φαίνονταν χαμένα, όμως, ήρθε ο Μάρκος Ρόχο να κάνει ό,τι δεν μπορούσαν οι διάσημοι επιθετικοί συμπαίκτες του: στη σέντρα του Μερκάδο από δεξιά ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από θέση σέντερ φορ, σούταρε με τη μία στη δεξιά γωνία του Ουζόχο γράφοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση και στέλνοντας την ομάδα του στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ οι Κροάτες θα παίξουν με τους Δανούς.