Skip to main content

Βόλεϊ: Συνεχίζουν στην Ευρώπη Πανναξιακός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δύο εντυπωσιακές προκρίσεις, που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες νίκες και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στους αποψινούς ευρωπαϊκούς αγώνες τους.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ με δεύτερη νίκη επί της τσεχικής Φάτρα Ζλιν, της οποίας επικράτησε με 3-0 και στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και τώρα θα βρει μπροστά της νικήτρια του ζεύγους Αζόρες-Μπενφίκα.

Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο σετ, όταν το 15-12 των γηπεδούχων έγινε 15-19, αλλά η είσοδος του Κώστα Δαλακούρα αντί του κακού απόψε Τσουκ έφερε το 20-19 και το 25-23, με τον Εθνικό να κατακτά εύκολα και το επόμενο σετ (25-15), να κάνει το 2-0 και να προκρίνεται, άσχετα με το τί θα γινόταν στη συνέχεια.

Εντυπωσιακή πρόκριση με απίστευτη ανατροπή για την προημιτελική φάση της ίδιας διοργάνωσης στις Γυναίκες και για τον Πανναξιακό, με διπλή νίκη επί της Λε Κανέ.

Μετά το 3-0 στη Νάξο η ελληνική ομάδα νίκησε και στη Γαλλία, με 3-2. Το επίτευγμα αποκτά πολύ μεγάλη αξία αφού σημειώθηκε χωρίς προπονητή στον πάγκο (!) κι ενώ ο Πανναξιακός είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 σετ. Στις «8» η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Ουραλότσκα.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ των Ανδρών ο Oλυμπιακός ηττήθηκε 3-0 στο Καζάν από τη Ζενίτ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου και έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης. 

Την τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο κλειστό του Ρέντη την αυστριακή Ποσογίλνιτσα, εναντίον της οποίας έχουν σημειώσει τη μοναδική νίκη τους στον όμιλο και θα επιδιώξουν τη νίκη για να κατακτήσουν την τρίτη θέση.