Skip to main content

Σοκ με Τόμπσον: Ρήξη χιαστών και 5-6 μήνες εκτός παρκέ

Δεύτερο απανωτό σοκ για το Γκόλντεν Στέιτ!

Μετά τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος υπέστη ρήξη Αχίλλειου τένοντα στον 5ο τελικό με το Τορόντο και θα μείνει εκτός δράσης για 8-9 μήνες, ένας νέος σοβαρός τραυματισμός ήρθε να πέσει «σαν κεραυνός» στις τάξεις των «πολεμιστών».

Ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος στην 3η περίοδο του 6ου τελικού αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο, υπέστη ρήξη χιαστού, όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του στο ESPN!

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε και ο σπουδαίος σούτινηκ γκαρντ των Ουόριορς θα μείνει στα… πιτς για πάρα πολλούς μήνες.  

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει το μέλλον του Κλέι Τόμπσον. Ο λόγος είναι ότι ο All Star γκαρντ το καλοκαίρι είναι free agent και θεωρείτο δεδομένο ότι θα ζητούσε μάξιμουμ συμβόλαιο, ήτοι 5ετες συμβόλαιο αξίας 190 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, μετά την εξέλιξη αυτή θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 5-6 μήνες, κάτι που είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με τους διοικούντες, αλλά και τις άλλες ομάδες που σκόπευαν να τον προσεγγίσουν.

Την εφετινή σεζόν ο Τόμπσον είχε 21.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 40.2% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής.