Skip to main content

Αντίδραση της ΕΝΠΕ στο νομοσχέδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις ευθύνες που έχει, χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και «να μη μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (‘Α 121) και άλλες διατάξεις».

Η ΕΝΠΕ αντιδρά στο νομοσχέδιο με το οποίο μεταβιβάζονται στις Περιφέρειες αρμοδιότητες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις, τόσο γιατί δεν προηγήθηκε σχετικός διάλογος για να καταθέσει τις απόψεις της όσο και για «τις αδυναμίες των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο», όπως ανάφερε ο κ. Αγοραστός.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, για την υλοποίηση αυτών των αρμοδιοτήτων απαιτείται επιπλέον προσωπικό στις Περιφέρειες, το ανθρώπινο δυναμικό των οποίων έχει μειωθεί κατά 45% τα τελευταία χρόνια καθώς και «παράγωγες – δευτερογενείς νομοθετικές ρυθμίσεις (υπουργικές αποφάσεις), οι οποίες, κατά κανόνα, είτε έρχονται πολύ αργά είτε ποτέ, γεγονός που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν να πετάξουν την “καυτή πατάτα” σε άλλους».

Πηγή: ΑΜΠΕ