Skip to main content

Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Ασημένιο μετάλλιο η Πλατανιώτη στην Βουδαπέστη

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης είναι γεγονός.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην 6η της συμμετοχή σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου, πήρε την 2η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο., καταφέροντας ν΄ ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από πέντε φορές που είχε πάρει την 4η θέση και έξι την 5η.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς, μένοντας πίσω από την Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα, που βαθμολογήθηκε με 91.8445 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Την τριάδα συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που ξεπέρασε οριακά τη δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία.

Ήταν το 6ο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πρώτο μετά από 15 χρόνια (συμπτωματικά και τότε στη Βουδαπέστη).

Επίσης, με την 2η θέση που κατέκτησε η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, «ισοφάρισε» την καλύτερη ελληνική επίδοση, που είχε ως τώρα η Χριστίνα Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, το οποίο ήταν και το παρθενικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.

Η Πλατανιώτη θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συγκομιδή της το πρωί της Τετάρτης (12/05, 10:00), καθώς θα λάβει μέρος στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, όπου ήταν τρίτη στον προκριματικό.