Skip to main content

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Μινσκ η ομάδα στίβου

Με παρέμβαση της Πολιτείας και εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ, για τους 2ους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, όπως και οι προπονητές τους, να μεταβούν στη Λευκορωσία για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Πριν απ΄ αυτή την εξέλιξη, ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής από τα αγωνίσματα στίβου της διοργάνωσης, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων για να ταξιδέψει η αποστολή στο Μινσκ, επιρρίπτοντας ευθύνη στην ΕΟΕ για καθυστερημένη πληροφόρηση.

Το θέμα προάλεσε αναστάτωση στους αθλητικούς (και όχι μόνο) κύκλους, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, να εκφράζει μέσω δήλωσης τη λύπη του για το γεγονός και την Ομοσπονδία να απαντά, μετά τη διευθέτηση του θέματος και τις ευχαριστίες της στον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού, συστήνοντας στην ΕΟΕ «με απεριόριστα καλή διάθεση στην ΕΟΕ να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της».