Skip to main content

Ρεβάνς του Παναθηναϊκού στην Πάτρα από τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας νίκησε κι απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως το δις εξαμαρτείν ουκ ομάδος σοφής…

Οι «πράσινοι» πήραν την άτυπη ρεβάνς στον αγώνα πρωταθλήματος, επικρατώντας του αχαϊκού συγκροτήματος στην Πάτρα με 99-76 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής με τη 14η νίκη τους.

Αντίθετα, ο Προμηθέας με ρεκόρ 11-5 καταλαμβάνει την τρίτη θέση μαζί με το Περιστέρι. Κορυφαίος των νικητών ο Γιώργος Παπαγιάννης, που τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (11/13 δίποντα) και 10 ριμπάουντ. Για τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Λίποβι με 18 πόντους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τραυματίστηκε στον αντίχειρα του αριστερού χεριού στο 3ο λεπτό και ο Ρικ Πιτίνο και το ιατρικό τιμ έκριναν σκόπιμο να τον κρατήσουν στον πάγκο για τη συνέχεια του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγώνα, πήρε νωρίς ένα προβάδισμα 13 πόντων (22-9) και, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στα ριμπάουντ (48-26), κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 60-46.

Ο Προμηθέας δεν διέθετε τις ψυχικές δυνάμεις για να «γυρίσει» το ματς και έτσι στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά «εκτοξεύτηκε» μέχρι και τους 24 πόντους (70-46), για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο 80-60 υπέρ των «πρασίνων», που δεν ξανακοίταξαν πίσω τους…