Skip to main content

Μπάσκετ: «Μαύρο» Σάββατο για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα, ο Φάρος νίκησε τον ΠΑΟΚ 101-8, στη Λάρισα, για τη 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην Α1.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι για 36 λεπτά, αλλά οι Θεσσαλοί έτρεξαν σερί 12-0 (από το 87-85 στο 99-85) και ο «Δικέφαλος του Βορρά» συμβιβάστηκε με την πέμπτη ήττα, ενώ η σημερινή ήταν η πέμπτη νίκη για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Ιδρωσε, αλλά κατάφερε να περάσει από το κατάμεστο «Τάσος Καμπούρης» η ΑΕΚ, επικρατώντας με 79-77 της Κύμης, με το τελευταίο σουτ (τρίποντο), από τον ΜακΦέιντεν, να μη βρίσκει στόχο.

Στα μεγάλα σουτ του Γκριν, αλλά και στην αστοχία των παικτών της Κύμης στο τέλος, κυρίως από τη γραμμή του φάουλ, οφείλεται η όγδοη ήττα των γηπεδούχων, ενώ με 19 πόντους και 7 κερδισμένα φάουλ, ο Χάρις Μάνι ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Επιβλητικό πέρασμα έκανε από το Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Άρη, ο Κολοσσός Ρόδου, που επικράτησε των «κτρίνων» πολύ εύκολα με 86-72 και έφτασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπρέι (16π., 4 ριμπ, 6 ασ. 2κλ), Γκρίφιν (15π., 4 ασ.), Σχίζας (15π, 5 ριμπ) και Τζόουνς (14π, 9 ριμπ., 3 κοψ), ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Μάρας (18π, 4 ριμπ., 2 κλ).

Τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους και πρώτη από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Φώτης Τακιανός, επικρατώντας με 71-59, του Κοροίβου Αμαλιάδας.

Με τέσσερις παίκτες να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων (Τέγιτς 17, Τέιμς 13, Τζόουνς 12, Λούντζης 10), η ομάδα της Θεσσαλίας επέβαλε το ρυθμό της από το πρώτο λεπτό ως τη τη λήξη.

Δεύτερη νίκη, που τον κρατά «ζωντανό» στο κηνύγι της παραμονής, πέτυχε ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε με το εμφατικό 96-64 του Ρεθύμνου.

Ο Τσούπκοβιτς είχε σημειώσει 21 πόντους με 5/8 τρίποντα ως το 24ο λεπτό για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ οι Κρήτες που είχαν νικήσει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο την περασμένη εβδομάδα, μετρούν πια επτά ήττες.