Skip to main content

Super League: Ανατροπή και στην 2η θέση η Ξάνθη

Η Ξάνθη ανέτρεψε στα εις βάρος της δεδομένα, νίκησε με 3-1 τον Ηρακλή και βρίσκεται μόνη στην 2η θέση της βαθμολογίας της Super League.

Η εκπληκτική πορεία που διαγράφει η ακριτική ομάδα στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε και το εμπόδιο του «Γηραιού», αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, και, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου στους «Ζωσιμάδες» μείωσε στο -7 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, που στις 19:30 δοκιμάζεται στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς από τον Ηρακλή, αλλά το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 1-1.

Στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ της Ξάνθης οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Πασά, ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα από την προσπάθεια του Μοντέιρο να κάνει ανάποδο ψαλίδι κι από κοντά δε δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0. Από κει και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των Ακριτών, οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 18΄ με τον Σολτάνι να αστοχεί από καλή θέση στην περιοχή.

Το γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άργησε να έρθει. Στο 24΄ ο Μοντέιρο ανέτρεψε τον Βασιλακάκη στην περιοχή και ο Αρετόπουλος υπέδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Γιουνές με το 11ο εφετινό του τέρμα έφερε το ματς στα ίσια στο 26΄. 

Με τον Ηρακλή να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και πάλι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε τον Λουκίνα στο μεταξύ τους τετ-α-τετ στο 60΄. Κι ενώ η Ξάνθη γλίτωσε το 1-2, στο αμέσως επόμενο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με το δυνατό σουτ του Τριάδη.

Το παιχνίδι τελείωσε στο 71΄, όταν η ακριτική ομάδα πέτυχε το 3-1. Ο Τριάδης έδωσε στον Γιουνές, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους (με το 12ο γκολ ο Τυνήσιος έπιασε στην κορυφή των σκόρερ τον Ιντέγε).

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 88΄, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λουκίνα από τον Φλίσκα (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη). Ο «παθών» εκτέλεσε, αλλά ο Ζίφκοβιτς του είπε «όχι».