Μία ημέρα μετά τη βράβευση του Λούη Τσάτουμα, με την οποία έκλεισε ο αθλητικός κύκλος ενός μεγάλου αθλητή, ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι θα συνεχίσει την παράδοση στο μήκος, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας.
Ο 19χρονος άλτης «προσγειώθηκε» στο πέμπτο άλμα του στα 8,30 μ., βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων (8,19 μ. – «Παπαφλέσσεια» 2016), έγινε ο 4ος αθλητής φέτος στον κόσμο σε επίπεδο Ανδρών με αυτή την επίδοση και μοιράζεται την τρίτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα με τον Δημήτρη Φιλίνδα, πίσω από τους Λούη Τσάτουμα (8,66 μ.) και Κώστα Κουκοδήμο (8,36 μ).
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύψις αναδείχθηκε με… περίπατο (δεύτερη η η Στέλλα Λεδάκη με 4,25 μ.) η Κατερίνα Στεφανίδη, που έδειξε ξανά μεγάλη σταθερότητα, ξεπέρασε τα 4.81 μέτρα αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ κάνοντας τρεις άκυρες στα 4.91 μέτρα.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ., διπλασιάζοντας τις νίκες του μετά την πρωτιά στα 100μ., χθες. Ο Λάκωνας σπρίντερ τερμάτισε σε 20.26 δευτερόλεπτα, ενώ ο δεύτερος, Παναγιώτης Τριβυζάς, σημείωσε επίδοση 20.90 δευτερόλεπτα.
Ο 19χρονος Θάνος Καλάκος κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ανερχόμενου στους δρόμους μεσαίων αποστάσεων. Ο ταλαντούχος αθλητής διένυσε τα 800 μ. σε 1.52.40, σε μια κούρσα στην οποία πρωτίστως τον ενδιέφερε η θέση και όχι η επίδοση.
Ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στον ακοντισμό όπως θα ήθελε, αφού είχε ενοχλήσεις στο χέρι και επέλεξε να κάνει μόλις τρεις βολές. Παρόλα αυτά ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή πήρε τη νίκη με 76,27 μ. από την πρώτη του προσπάθεια.
Ο Ιάσωνας Θανόπουλος κατάφερε να πάρει τη νίκη και παράλληλα να βελτιώσει την ατομική επίδοσή του στέλνοντας το δίσκο του στα 56,01 μέτρα, αφήνοντας πίσω του το 54,80 μ. που σημείωσε στην αρχή της σεζόν αλλά και το 55,08 μ. στη δεύτερη προσπάθειά του.