Skip to main content

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προτίθεται να αναστείλει το πρωτάθλημα της Super League 2

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως την προσεχή Δευτέρα (10/5) θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο λόγος έχει να κάνει με φερόμενες παραβιάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων από κάποιους συλλόγους της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής επαγγελματικής κατηγορίας και της συνακόλουθης «έλλειψης αντανακλαστικών για τιμωρία εκείνων που παραβιάζουν το πρωτόκολλο», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε, με την κατηγορία να αφορά τη διοργανώτρια Αρχή.

«Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και την έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της για την τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεμαι προσωπικά να εισηγηθώ στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή διοργανώσεων του πρωταθλήματος της Super League 2», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας συντάχθηκε ως απάντηση σε δημοσιεύματα για παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε αγώνα της Super League 2. Όπως διευκρινίζεται, η Αρχή δεν δίνει την άδεια διεξαγωγής των αγώνων, δεν εγκρίνει τις λίστες των αποστολών των ομάδων που μετακινούνται για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ούτε της κοινοποιούνται οι σχετικές καταστάσεις.

«Είναι συνεπώς ξεκάθαρο ότι η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ούτε εμπλέκεται στη διοργάνωση των εν λόγω πρωταθλημάτων ούτε, πολλώ δε μάλλον, έχει οποιαδήποτε ελεγκτική αρμοδιότητα επί της διεξαγωγής τους. Οι λίστες εγκρίνονται από τον υπεύθυνο ασφάλειας της διοργανώτριας Αρχής και κοινοποιούνται στις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις», υπογραμμίζεται.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «H Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενημερώνεται για το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ της κοινοποιούνται μόνο οι ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τα αρνητικά PCR tests των αποστολών των ομάδων. Είναι συνεπώς ξεκάθαρο ότι ούτε εμπλέκεται στη διοργάνωση των εν λόγω πρωταθλημάτων ούτε, πολλώ δε μάλλον, έχει οποιαδήποτε ελεγκτική αρμοδιότητα επί της διεξαγωγής τους».

Όπως διευκρινίζεται, αρμόδια για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Super League 2 (και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας) είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ την αποκλειστική ευθύνη και για τη διαδικασία έγκρισης των μετακινήσεων των ομάδων έχει η διοργανώτρια Αρχή, όπως ρητά προβλέπεται στις σχετικές ΚΥΑ και διατάξεις.