Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Απολύθηκε ο Λοπετέγκι από την Εθνική Ισπανίας, στον πάγκο ο Ιέρο

Η «βόμβα» στην Εθνική Ισπανίας «έσκασε» παραμονή της έναρξης του Μουντιάλ, με τους «φούριας ρόχας» να γίνονται «άνω κάτω» με την απόλυση του Ζουλέν Λοπετέγκι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θεώρησε απαραδέκτη τη σύναψη συμφωνίας του ομοσπονδιακού προπονητή με την Ρεάλ Μαδρίτης, πριν ακόμη ξεκινήσει το παγκόσμιο κύπελλο, γεγονός που ανάγκασε τους διοικούντες να προχωρήσουν στην απόλυση του ομοσπονδιακού προπονητή!

Μπορεί οι παίκτες, αλλά και αρκετοί από τους παράγοντες των «φούριας ρόχας» να μην ήθελαν την απομάκρυνση του Λοπετέγκι από το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ωστόσο, η ομοσπονδία είχε εντελώς διαφορετική άποψη και προτίμησε να τον διώξει παραμονές της έναρξης του Μουντιάλ, αδιαφορώντας, προφανώς, για τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η ενέργεια.

«Είμαστε αναγκασμένοι να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ό,τι καταφέρει να κάνει η Ισπανία στο Μουντιάλ, το οφείλουμε στη δουλειά που έχει κάνει.

Είναι ένας φανταστικός προπονητής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά. Όλα έγιναν χωρίς να το γνωρίζουμε. Δεν νιώθω προδομένος, αλλά έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα. 

Μάθαμε για την απόφασή του πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποιον από τους υπαλλήλους μας, πρέπει να μιλήσει πρώτα με εμάς. Η εθνική είναι για όλο το έθνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. 

Όσο για τον αντικαταστάτη του Λοπετέγκι, αυτή τη στιγμή ως επικρατέστερες περιπτώσεις θεωρούνται ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Φερνάντο Ιέρο και ο προπονητής της U-21, Άλμπερτ Θελάδες.

            Με Ιέρο στο Μουντιάλ οι «φούριας ρόχας»

Εκ των έσω θα καλυφθεί το κενό που άφησε ο Ζουλέν Λοπετέγκι μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας.

Όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδία στο τιμόνι των «φούριας ρόχας» στο Μουντιάλ θα βρίσκεται από σήμερα ο Φερνάντο Ιέρο. Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Λοπετέγκι.