Skip to main content

Με εμφατικό τρόπο στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Με άκρως εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (9/05), όπου περιμένει ο Προμηθέας Πατρών.

Οι «πράσινοι» με «κατοστάρα» απέναντι στο Λαύριο (108-71), έκαναν «περίπατο» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, έχοντας κορυφαίο τον Χάουαρντ-Σαντ Ρος.

Να υπενθυμιστεί ότι ο καταληκτικός αγώνας του θεσμού είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με τους Αχαιούς να έχουν ζητήσει ήδη από το «τριφύλλι» να αποδεχτεί το αίτημά τους γι΄ αλλαγή έδρας!

Το «τριφύλλι» με μία ακόμη μεστή εμφάνιση έδειξε ότι είναι πανέτοιμο για να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να προσθέσει άλλο ένα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του.

Εάν εξαιρέσει κανείς ένα «νεκρό» πεντάλεπτο στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όταν το Λαύριο πλησίασε στο -12, στο υπόλοιπο μέρος του ημιτελικού οι παίκτες του Κάτας ήταν σοβαροί και αποτελεσματικοί και δεν έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους τους για να πιστέψουν ότι μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη.

Εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους από 1/1 βολή, 1/2 δίποντα, 5/7 τρίποντα), ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 13 ασίστ σε 25:51. Σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του «τριφυλλιού», με τους Μήτογλου, Μπέντιλ, Γουάιτ, Χεζόνια και Παπαπέτρου να ακολουθούν τον Κουβανό σε απόδοση.

Κορυφαίος του Λαυρίου ο Άλφα Ντιαλό που σκόραρε 25 πόντους από 5/6 βολές και 10/13 δίποντα, με τον Τάισον Κάρτερ να ακολουθεί, αλλά την ομάδα-έκπληξη της σεζόν να μην απειλεί ποτέ τον αντίπαλό της που είχε τριπλάσιες ασίστ από λάθη (36/12).