Skip to main content

WRC: Δεύτερη σερί νίκη ο Τανάκ στην Πορτογαλία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για δεύτερο σερί αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) ο Εσθονός, Οτ Τανάκ, αποδείχθηκε ο ταχύτερος των αντιπάλων του και πανηγύρισε τη νίκη στον 7ο αγώνα της σεζόν στην Πορτογαλία.

Μετά την επικράτησή του στο Ράλι που έγινε στην Χιλή ο οδηγός της Toyota πρώτευσε και στον αγώνα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (2/06) στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Παρά τη νίκη του, πάντως, υπολοπείπεται δύο βαθμούς του πρωτοπόρου της βαθμολογίας των οδηγών, Σεμπαστιάν Οζιέ (142 έναντι 14). Ο Τανάκ άφησε 15.9 δευτερόλεπτα πίσω του τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ με Hyundai, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τις ατυχίες του Κρις Μικ, που ήταν αρχικά δεύτερος, αλλά είχε πρώτα μια έξοδο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, με Citroen, ο οποίος έμεινε 57.1 δεύτερα πίσω από τον νικητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τανάκ έφτασε τις 9 νίκες στην καριέρα του στο WRC, έχοντας πανηγυρίσει τις τρεις εξ αυτών μέσα στο 2019 (σ.σ. προηγήθηκε η επιτυχία του στη Σουηδία τον Φεβρουάριο).

Στους κατασκευαστές η Hyndai προηγείται με 202 βαθμούς κι ακολουθεί με 182 η Toyota.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.