Skip to main content

Στο τέλος του μήνα η απόφαση της Ε.Ε.Α. για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η καταγγελία του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η Επιτροπή έδωσε προθεσμία για υπομνήματα ως την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 16:45. Στο πρώτο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, η ΠΑΕ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την Επιτροπή για τη μεταβίβαση των μετοχών και αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία.

Από την Ε.Ε.Α., όμως, αντέτειναν ότι η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για τη μεταβίβαση των μετοχών, δηλαδή πως δεν έγινε η εκ του νόμου προβλεπόμενη κοινοποίηση εντός των 10 ημερών, προσθέτοντας ότι σε ανάλογη περίπτωση, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση, προβλέπεται υποβιβασμός.

Για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη, η πλευρά του ΠΑΟΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα. 

Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου ρωτήθηκαν για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera και πως το 91% αυτής ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη.

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι ο Καλπαζίδης, που είναι από τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαγοράς των μετοχών, είναι τρίτος εξάδελφος του Ιβάν Σαββίδη και κατά συνέπεια μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει, επειδή ο Κ.Α.Π., από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και ύστερα, δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

Η απόφαση της ΕΕΑ θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του μήνα.