Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Διαφήμιση το παιχνίδι, δεν ανησυχώ για Σπανούλη

Διαφήμιση για το άθλημα ήταν κατά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο το αποψινό παιχνίδι, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ για το θέμα του Σπανούλη δήλωσε ότι δεν ανησυχεί.

«Θέλαμε το παιχνίδι αυτό, το οποίο ήταν διαφήμιση για το άθλημα που χρειάστηκε δύο παρατάσεις. Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ. Ασφαλώς είχαμε και τύχη σίγουρα είχαμε και τύχη κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Σημαντικό ότι πήραμε μία διαφορά στις αρχές της τρίτης περιόδου. Εκεί το πιστέψαμε ακόμα περισσότερο» δήλωσε.

«Η διαχείριση ήταν δύσκολη απέναντι σε μία καυτή έδρα και μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Επίσης, η απουσία του Πρίντεζη ήταν σημαντική όπως και η απώλεια του Λοτζέσκι. Είχαμε την τύχη και την ικανότητα. Είχαμε την τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια αλλά δεν ευστοχήσαμε. Στο τέλος, όταν βάζεις ένα τέτοιο μεγάλο σουτ, θες και την τύχη με το μέρος σου. Το πιο σημαντικό είναι πως πιστέψαμε μέχρι το τέλος» συνέχισε ο Σφαιρόπουλος.

«Είδατε πως δεν τα παρατήσαμε καθόλου. Βάλαμε μεγάλα και τυχερά σουτ, αλλά γενικά και σε αυτό το ματς και σε όλη τη σειρά γενικά, εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά του πρώτου αγώνα, γιατί δεν είχαμε ματς στα πόδια μας, στα υπόλοιπα ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Είναι δύσκολο το ότι κερδίσαμε δυο ματς στην έδρα του τον Παναθηναϊκό και τρία σερί. Είμαστε χαρούμενοι που κατακτούμε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο, χαρούμενοι που δώσαμε ικανοποίηση στον κόσμο μας» συμπλήρωσε. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Πρίντεζη: «Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον Γιώργο Πρίντεζη, γιατί πέρασε δύσκολη περίοδο. Έδειξε τα ψυχικά του χαρίσματα παίζοντας στους δυο τελικούς. Να το αφιερώσουμε στους προέδρους μας που είναι πάντα κοντά και μας πιστεύουν και με τον μέγιστο τρόπο μας βοηθούν να δουλεύουμε. Να το αφιερώσουμε τέλος στον κόσμο που πραγματικά έδειξε την πρέπουσα συμπεριφορά και στα ματς του ΣΕΦ και εύχομαι να γίνονται τα ματς με φιλάθλους και των δυο ομάδων».

Για την απόδοση των αντίπαλων ανέφερε ότι «ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος φέτος σε σχέση με πέρσι. Έχει ταλέντο εμπειρία και παίκτες υψηλού επιπέδου. Η έλευση του Πεδουλάκη τον βελτίωσε. Όπως κι εμείς ήμασταν καλύτεροι στο τέλος. Είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή αλλά να μείνεις εκεί όχι. Εμείς το αξίζαμε».

Για τον Βασίλη Σπανούλη είπε: «Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα, έναν σημαντικό ρόλο. Σίγουρα όλα τα παιδιά βοήθησαν, ο Παπανικολάου ήταν φανταστικός. Έχω ζητήσει να μείνει, το θέλει και η διοίκηση το θέλει και ο ίδιος, άρα δεν ανησυχώ».

Όσο για την επόμενη σεζόν; «Μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει πέρα από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και τον Παπανικολάου και ήμουν ιδιαίτερα πιεστικός προς την διοίκηση να έρθει, γιατί είναι υψηλού επιπέδου. Να βάλω και τον Μάντζαρη, που είναι πολύτιμος για εμάς, που κρατούν μαζί έναν κορμό. Θεωρώ όμως ότι κερδίσαμε το στοίχημα και αισθάνομαι δικαιωμένος με Παπαπέτρου και Αγραβάνη. Όταν έχεις δυο τέτοια παιδιά, ως προπονητής θα ήμουν εγκληματίας αν δεν τους έβαζα να παίξουν και αν έφερνα ξένους μπροστά από αυτούς. Τους πιστεύω, το πιο σημαντικό είναι να μείνουν προσγειωμένοι και να βελτιωθούν. Τους στέλνω μήνυμα να βελτιωθούν»