Skip to main content

Μπάσκετ: Νίκη-αφιέρωμα στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ο Παναθηναϊκός

Μέσα σε μια βαριά ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, από το θάνατο του δημιουργού του μεγάλου Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου, οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν του Ολυμπιακού με 73-58 στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών κι έκαναν το 2-1.

Οι επιθετικά (και όχι μόνο) κάκιστοι σήμερα «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την προσεχή Πέμπτη στο ΣΕΦ το «τριφύλλι» για τον τέταρτο αγώνα. Με νίκη τους η σειρά θα πάει στο 2-2, αν νικήσουν οι «πράσινοι» θα στεφθούν πρωταθλητές. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού από την αρχή, έφτασαν ως και στο +19 (63-44) και δεν απειλήθηκαν από τον Ολυμπιακό, που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν.  

Ο Μάικ Τζέιμς είχε 14 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο (και 5 ασίστ), ο Ρίβερς 15 πόντους και ο Καλάθης 13, ενώ ο Σίνγκλετον κατέβασε 10 ριμπάουντ (και πέτυχε 9 πόντους), όμως στις βολές οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί με 10/25!

Για τον Ολυμπιακό 14 πόντους σημείωσε ο Σπανούλης με 6 ασίστ καλλά αι 5 λάθη, 12 ο Πρίντεζης, ενώ ο Μιλουτίνοφ είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ αλλά ήταν κακός.

Από εκεί και ύστερα οι Παπαπέτρου, Μάντζαρης και Στρέλνιεκς έμειναν άποντοι (!), ο Παπανικολάου έβαλε απλώς 5 πόντους στο τέλος, ενώ για Ρόμπερτς και Μπράουν δεν υπάρχουν σχόλια…