Skip to main content

Πόλο: Η Μπαρτσελονέτα αντίπαλος του Ολυμπιακού πριν τον τελικό

Η Μπαρτσελονέτα είναι το εμπόδιο που καλείται να υπερκεράσει απόψε (20:00) ο Ολυμπιακός, για να βρεθεί στον τελιικό του Champions League, που διεξάγεται στη Γένοβα.

Μετά τη νίκη με 6-5 επί της Σπαντάου στον χθεσινό προημιτελικό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πρωταθλητών Ισπανίας και να προκριθούν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Καταλανοί είναι ισχυρότεροι από τη Σπαντάου, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αντίπαλος «στα μέτρα» του Ολυμπιακού, όπως φαίνεται και από τις φετινές τους αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων.

Στην πρεμιέρα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 7-7 στην Ισπανία, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν σχετικά εύκολα στον Πειραιά με 14-10.

Η ομάδα του Τσους Μαρτίν είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο final-8 και τελικά πέρασε ως τρίτη του Α΄ ομίλου με 27 βαθμούς, ενώ στον χθεσινό προημιτελικό επιβλήθηκε ευκολότερα του αναμενομένου της Έγκερ με 9-4.

Στον άλλο ημιτελικό (21:30), η οικοδέσποινα του final-8 Προ Ρέκο θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, σε ένα ζευγάρι που αναμετράται για τρίτη σερί χρονιά στα ημιτελικά.