Skip to main content

Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε προκριματικά και πλέι οφ

Γνωστές έγιναν σήμερα οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον βεβαίως οι «πράσινοι» επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους θέλουν ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση στα πλέι οφ, την οποία ενδεχομένως να κατακτήσουν μετά τους αυριανούς αγώνες.

Με 19.880 βαθμούς, η αθηναϊκή ομάδα θα βρεθεί στους αδύναμους του ομίλου των μη πρωταθλητών, όπως και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος στην απίθανη περίπτωση που τερματίσουν πρώτοι, οπότε θα αντιμετωπίσουν μία από τις Μονακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Κλαμπ Μπριζ. 

Αν πρώτος στο τέλος των πλέι οφ είναι ο ΠΑΟΚ, τότε η μακεδονική ομάδα (40.880 βαθμοί) θα είναι στον όμιλο των ισχυρών και θα παίξει με μία από τις Μονακό, Γιουνγκ Μπόις, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Πράγας και Ραπίντ Βιέννης. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Ιουλίου, οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28/29 του ίδιου μήνα και οι ρεβάνς στις 4/5 Αυγούστου. 

Αν η όποια ελληνική ομάδα προκριθεί στα πλέι οφ θα συμμετάσχει στο γκρουπ των αδύνατων και τότε αρχίζουν τα… ζόρια, αφού αντίπαλός τους θα κληρωθεί μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Νάπολι ή Λάτσιο, με τις τρεις πρώτες να είναι «σίγουρες» και τις άλλες δύο να εξαρτώνται από το αν θα φτάσουν ως εκείνο το σημείο κάποιες από τις Σαχτάρ, Άγιαξ και ΤΣΣΚΑ.