Skip to main content

Κοντονής: Χαοτική η κατάσταση στα οικονομικά ΠΑΕ και ΚΑΕ

Σε ενδελεχή οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο πρόκειται να υποβληθούν συντόμως οι ανώνυμες αθλητικές εταιρείες, αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής προέβη σε αυτή την απόφαση επειδή ενημερώθηκε από τις φορολογικές και οικονομικές Αρχές ότι οι έλεγχοι στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνουν ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι πλημμελέστατοι.

Ως εκ τούτου ελήφθη απόφαση για τη σύσταση μηχανισμών, οι οποίοι σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα διενεργήσουν τους απαιτούμενους ελέγχους. 

«Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια, για να μη σας πω επί δεκαετίες, υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ΠΑΕ δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο» δήλωσε χθες ο υφυπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι΄ αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ. Η κατάσταση είναι χαοτική».