Skip to main content

NBA: Μέλος της κορυφαίας πεντάδας ο Γιάννης

Νέα διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μετά την επιλογή του στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της χρονιάς, επιλέχθηκε και ως μέλος της κορυφαίας ομάδας στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο ηγέτης των Μπακς και ο Τζέιμς Χάρντεν έλαβαν τις περισσότερες ψήφους (από 100) από κάθε άλλο συνυποψήφιο, όμως ενώ για τον διεθνή άσο αυτή ήταν η πρώτη φορά, για τον «μούσια» των Ρόκετς επρόκειτο για την πέμπτη και τρίτη συνεχή.

Στις υπόλοιπες θέσεις ψηφίστηκαν οι Στεφ Κάρι των Γκόντεν Στέιτ Ουόριορς, Πολ Τζορτζ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς.

Οι Αντετοκούνμπο, Χάρντεν και Τζορτζ είναι επίσης οι τρεις φιναλίστ στη διεκδίκηση του πολυτιμότερου (MVP) παίκτη της χρονιάς, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου.

Τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ συνθέτουν οι Τζόελ Εμπίιντ (Φιλαδέλφεια), Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ), Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ), Καουάι Λέοναρντ (Τορόντο), και Κάιρι Ίρβινγκ (Βοστώνη).

Στην τρίτη «μέλη» είναι οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι), Κέμπα Ουόκερ (Σάρλοτ), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α. Λέικερς), Μπλέικ Γκρίφιν (Ντιτρόιτ) και Ρουντί Γκομπέρ (Γιούτα).