Skip to main content

Ευρωλίγκα: Χωρίς… φρένα η ΤΣΣΚΑ νίκησε και την Εφές

Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στην Ευρωλίγκα, περνώντας με νίκη και από την Κωνσταντινούπολη καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο υποχρέωσε την Αναντολού Εφές στην πρώτη ήττα στο Top-16, επικρατώντας 78-69.

Αν και αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Σόνι Ουίμς, ενώπιον μάλιστα ενός «κοχλάζοντος» κοινού 10.000 φίλων της γηπεδούχου που είχαν γεμίσει το «Αμπντί Ιπεκτσί», η ρωσική αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη αύξησε το ρεκόρ της στο 13-0 στη φετινή διοργάνωση.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα οι Μοσχοβίτες προηγούνταν 66-64, με την Εφές να έχει μειώσει με τρίποντο του Ντρέιπερ. Στην επόμενη φάση, όμως, ο Ερτέλ και η ΤΣΣΚΑ το εκμεταλλεύτηκε για να ξεφύγει με +8 (72-64) και να τελειώσει το παιχνίδι. 

Μεγάλη νίκη στο «Γιαντ Ελιάου» και για τη Μακάμπι, που με έναν πολύ καλό Σοφοκλή Σχορτσανίτη στις τάξεις της νίκησε την Μπαρτσελόνα με 70-68 για τον 5ο όμιλο. 

Ο «Σόφο» είχε 11 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους Ισραηλινούς, κορυφαίοι των οποίων ήταν οι Πάργκο με 20 πόντους και Σμιθ με 15, ενώ για το ισπανικό συγκρότημα περισσότερο προσπάθησε ο Τόμιτς (21 πόντοι).

Εύκολο έργο, αντίθετα, είχε η Ρεάλ στο Βερολίνο, με τη «βασίλισσα» να επικρατεί 79-61 της Άλμπα για τον ίδιο όμιλο. Οι «μερένχες» του Πάμπλο Λάσο έκαναν το «3Χ3» στην παρούσα φάση.

Υπέρτεροι της Ρεάλ ήταν οι Γιουλ με 13 και Ροντρίγκεθ με 12 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης (4 πόντοι, 3 ριμπάουντ) είχε μια πολύ μέτρια βραδιά. Από τους Γερμανούς πρώτος σκόρερ, με 13 πόντους, ήταν ο Ρενφρό.