Skip to main content

Στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι η απίθανη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε ανεπανάληπτη νίκη επί της Σοφία Κένιν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που φιλοξενείται στο Άμπου Ντάμπι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, αφού απέναντί της είχε την αθλήτρια που καταλαμβάνει τη θέση Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Για να φτάσει στην επιτυχία, μάλιστα, η Σάκκαρη χρειάστηκε να κάνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή, καθώς έχασε το πρώτο σετ με 2-6, αλλά στη συνέχεια άλλαξε… ταχύτητα.

Η Κένιν έβλεπε, εμβρόντητη, την αντίπαλό της να «πετά» στο γήπεδο και να της επιτρέπει την κατάκτηση μόλις 2 games σε δύο σετ, με την Σάκκαρη να ισοφαρίζει αρχικά (6-2) σε 1-1 και στη συνέχεια να φτάνει σε ένα εκκωφαντικό 6-0, απέναντι στην περυσινή νικήτρια του Australian Open!

Να σημειωθεί πως η πορεία της έως την τετράδα της διοργάνωσης μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, αφού εκτός της σημερινής νίκης είχε νικήσει, επίσης με επιβλητικές εμφανίσεις, τις επίσης υψηλά ευρισκόμενες στην κατάταξη της WTA Γκοφ και Μουγκουρούθα, με την Ισπανίδα να έχει διατελέσει και Νο 1 στον κόσμο.

Η Σάκκαρη κέρδισε δέκα σερί games απέναντι στην Κένιν και στον αυριανό ημιτελικό (12/1) θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία, που απέκλεισε δύσκολα την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-3).