Skip to main content

Formula 1: Θρίαμβος του Ρόσμπεργκ στο Μονακό

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Μονακό, έκτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Για 3η διαδοχική χρονιά ο Γερμανός πιλότος πέρασε πρώτος την καρό σημαία στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και στην τρίτη τον ομόσταβλό του και μεγάλο χαμένο του σημερινού αγώνα, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός, που παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, εκκίνησε από την pole position και στη διάρκεια του γκραν πρι απόκτησε μεγάλη διαφορά (4 δεύτερα) από τον Ρόσμπεργκ που ακολουθούσε και πιο πίσω του ήταν ο Φέτελ.

Η στρατηγική των ανθρώπων της Mercedes, όμως, να βάλουν τον Χάμιλτον στα πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών, υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, αποδείχθηκε πέρα για πέρα λανθασμένη στον 64ο γύρο. Η εξέλιξη αυτή έφερε τον Βρετανό στην τρίτη θέση, ενώ στην πρώτη πέρασε ο Ρόσμπεργκ και στην δεύτερη ο Φέτελ. Οι δύο τελευταίοι δεν μπήκαν για πιτ στοπ, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να πάρει τη μεγάλη νίκη και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 10 βαθμούς (126 έχει ο Χάμιλτον και 116 ο Ρόσμπεργκ).