Skip to main content

Πασκουάλ: Να συνδυάσουμε πάθος και μυαλό

Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές, αφού η ομάδα του κατόρθωσε να νικήσει σε έναν αγώνα που 10΄΄ πριν τη λήξη του φαινόταν χαμένος.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, δύσκολο. Χάσαμε την ευκαιρία να το κλειδώσουμε στο τέλος της β΄ περιόδου. Ήμασταν στο +12, αλλά για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε με άνεση. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πόντο – πόντο, αλλά στην παράταση καταφέραμε να το ελέγξουμε, να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ και να κερδίσουμε», σχολίασε.

Για τη διαφορά των πόντων ανέφερε ότι «θέλαμε να είμαστε σίγουροι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα αν θα παίξει ακριβώς ρόλο αυτό. Είναι περίεργη η κατάσταση, γιατί στην Κωνσταντινούπολη είχαμε παίξει δύο παρατάσεις. Γι΄ αυτό θέλαμε να έχουμε το προβάδισμα σε περίπτωση που παίξει ρόλο η διαφορά πόντων».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τρίτο φετινό ντέρμπι του με τον Ολυμπιακό. «Τα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε απέναντι στον Ολυμπιακό έχοντας κερδίσει το παιχνίδι που προηγήθηκε. Δεν είχε συμβεί το ίδιο στις άλλες δύο αναμετρήσεις μας, αφού είχαμε χάσει εκτός έδρας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ούνικς Καζάν», απάντησε.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, που δεν κάνει εύκολα το λάθος. Είναι ένα όχημα που ρολάρει εδώ και πολύ καιρό. Ο οδηγός παραμένει ίδιος, ακόμη κι αν αλλάζουν κομμάτια του αυτοκινήτου. Εμείς είμαστε ένα όχημα που μόλις έχει φτιαχτεί, δείχνουμε όμως ότι βελτιωνόμαστε και έχουμε καλά διαστήματα που μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα στην πορεία. Παίζουμε πολλές φορές με πάθος και με την καρδιά μας. Πρέπει να τα συνδυάσουμε αυτά με το μυαλό», συμπλήρωσε.

Όσο για το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν έξι συνεχείς νίκες επί του Παναθηναϊκού, από τους περσινούς τελικούς και ύστερα; «Δεν μπορούμε να κοιτάμε τόσο πολύ προς τα πίσω. Φέτος μας έχουν νικήσει τρεις φορές. Άρα, είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές για να κερδίσουμε. Κάθε μέρα είμαστε καλύτεροι και πιο κοντά να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».