Skip to main content

Επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των play off εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα (14/01) ο Παναθηναϊκός.

Με επίδειξη δύναμης οι «πράσινοι» διέλυσαν με 94-74 την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήραν «εκδίκηση» για την αποκλεισμό τους στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας από την Ένωση. 

«Μελανό σημείο» του αγώνα για τους «πράσινους» ήταν ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Αμερικανός αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πρόβλημα στο πέλμα, χωρίς προς το παρόν να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται απίθανο να προλάβει κάποιο από τα δύο ματς που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα για την Euroleague, κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (17/01) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19/01).

Ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους και 6 ασίστ ήταν σε ένα ακόμη ματς ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, που διατήρτησε το απόλυτο που έχει από την έναρξη της περιόδου (12/12). Πολύ καλός και ο Τζέιμς Γκιστ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ άλλους τόσους σημείωσε ο Σίνγκλετον και 11 ο Όγκαστ. Ο Παναθηναϊκός, που είχε σε κακή μέρα τον Κέι Σι Ρίβερς (0/3τρ.) έκλεισε τον αγώνα με 10/25 τρίποντα.

Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Χάρις με 17 πόντους.