Skip to main content

Δύο μήνες αργότερα το Ράλι Φινλανδίας

Ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στη Φινλανδία, ο οποίος ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το διάστημα 29 Ιουλίου-1 Αυγούστου, μετατέθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτό συνέβη προκειμένου να δοθεί στους φιλάθλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη… δράση στα δάση γύρω από την πόλη Γιβάσκιλα, όπου θα βρίσκεται η «βάση» του.

Η 70ή «έκδοση» του φημισμένου χωμάτινου αγώνα θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει το δέκατο ράλι της εφετινής σεζόν του WRC, παίρνοντας τη… σκυτάλη από το Ράλι Ακρόπολις (9-12/9).

Η απόφαση μετάθεσης του αγώνα κατά δύο μήνες αποτελεί την ανταπόκριση των διοργανωτών του Ράλι Φινλανδίας στα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη χώρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία ακυρώνονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις έως το καλοκαίρι.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του αγώνα αποφάσισαν την αλλαγή ημερομηνίας στο Ράλι Φινλανδίας, καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη διοργάνωσή του χωρίς τη βεβαιότητα της παρουσίας του κοινού.

Μολονότι οι διοργανωτές δεν είναι σίγουροι ότι και τον Οκτώβριο θα καλωσορίσουν φιλαθλους, εκφράζουν την ελπίδα ότι η πρόοδος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας θα καταστήσει δυνατή την παρουσία τους στον αγώνα.