Skip to main content

NBA: Με καρδιά… πρωταθλητή

Το Γκόλντεν Στέιτ «επέστρεψε» από το -17 και με καρδιά… πρωταθλητή έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Πόρτλαντ στο Όκλαντ με 114-111 στο δεύτερο ματς των τελικών της Δύσης στο ΝΒΑ.

Οι «πολεμιστές» προηγούνται, πλέον, με 2-0 στη σειρά με τους Μπλέιζερς κι έχουν τον πρώτο λόγο για να προκριθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το Πόρτλαντ έφτασε μία ανάσα από το να «σπάσει» την έδρα των Ουόριορς, ωστόσο, ο Στεφ Κάρι είχε διαφορετική άποψη και με 37 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη.

Η σειρά μεταφέρεται στην έδρα των Μπλέιζερς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία σε πρώτη φάση να μειώσουν και αργότερα να ισοφαρίσουν, καθώς εάν το Γκόλνεν Στέιτ καταφέρει να πάρει ένα από τα δύο ματς που ακολουθούν, τότε θα βρεθεί «αγκαλιά» με την πρόκριση στους τελικούς.

Το Πόρτλαντ είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα «έκλεψε» την μπάλα από τα χέρια του Ντάμιαν Λίλαρντ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων με 23 πόντους.

Εκτός του Στεφ Κάρι εξαιρετικός ήταν και ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ντρέιμοντ Γκριν με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά και 5 κοψίματα.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ πέτυχε 22 πόντους για το Πόρτλαντ, ενώ ο αδελφός του Στεφ Κάρι, Σεθ, σταμάτησε στους 16.