Skip to main content

Μαυρωτάς: Το πρωτόκολλο θα καθορίσει την επανέναρξη της Super League

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, διευκρίνισε τη διαδικασία που εφεξής θα ακολουθηθεί, προκειμένου η κυβέρνηση να συγκατατεθεί για την επανέναρξη της Super League το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», ο παλαίμαχος πρωταθλητής του πόλο διευκρίνισε ότι πρώτιστης σημασίας είναι το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα σταλεί στη Γ.Γ.Α. από τη διοργανώτρια αρχή και το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Σχετικά με τα αγωνιστικά πρωτόκολλα υπάρχουν κάποια παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία, κυρίως από την Μπουντεσλίγκα που έχει ήδη ξεκινήσει», είπε ο κ. Μαυρωτάς. 

«Εκείνο που μπορείς να διασφαλίσεις για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο είναι να έχεις λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Να έχουν γίνει τα τεστ, να απολυμαίνονται συχνά οι χώροι, οι μπάλες, να τηρείται το Υγειονομικό Πρωτόκολλο δηλαδή που θα συμφωνηθεί. Από εκεί και πέρα οι επαφές δεν μπορούν να αποφευχθούν».

Όσο για το αν η Κυβέρνηση είναι θετική να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 6-7 Ιουνίου; «Να δούμε το αγωνιστικό πρωτόκολλο […]  και από εκεί και πέρα, καθώς η Πολιτεία βάζει το πλαίσιο, αν το πλαίσιο μπορούν να το ακολουθήσουν από τη Super League, τότε μπορεί να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα».

Αναφορικά με το «περίγραμμα» του πρωτοκόλλου, ο γ.γ.Α. εκτιμά ότι «έχουμε απαντήσει με ένα πολύ ισορροπημένο Πρωτόκολλο, που είναι οι 5 μέρες της ομαδικής απομόνωσης των στενών επαφών, δηλαδή της ομάδας, και από εκεί και πέρα μπορούν να ξαναπαίξουν, με ελέγχους την 3η και την 5η μέρα, διαστήματα που εξασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να υπάρξει στη συνέχεια και άλλος θετικός στον ιό»