Skip to main content

UEFA: Την Δευτέρα (19/04) οι αποφάσεις για τις έδρες του Euro 2020 και το νέο format σε Champions και Europa League

Κρίσιμες αποφάσεις θα πάρει τη Δευτέρα (19/04) στην ελβετική πόλη Μοντρέ η εκτελεστική επιτροπή της UEFA για τις έδρες διεξαγωγής αγώνων του Euro 2020 (κυρίως για Μπιλμπάο, Μόναχο και Δουβλίνο), αλλά και το νέο format των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων που εποπτεύει (Champions League και Europa League).

Όσον αφορά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το «πράσινο φως» για την παρουσία φιλάθλων από Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Μπακού, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Γλασκόβη, Λονδίνο και Ρώμη, απομένει η τελική απόφαση για τρεις περιοχές, όπου έχουν προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν αγώνες.

Αν και η απόφαση είναι καθαρά θέμα της UEFA, η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν «προκριθεί» η έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο (Σαν Μαμές) έχει θέσει ως εναλλακτική λύση το Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλης (Καρτούγια).

Επίσης με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται και η απόφαση της επιτροπής σχετικά με τις αλλαγές που θα επέλθουν σε Champions και Europa League από το 2024 και την οικονομική κατανομή για τον κύκλο 2021/2024, όπως και το Champions League γυναικών για την περίοδο 2021/2025.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη του Ζβονίμιρ Μπομπάν ως νέου επικεφαλής του ποδοσφαίρου στην UEFA. Ο παλαίμαχος Κροάτης διεθνής άσος διαθέτει την εμπειρία, έχοντας ήδη περάσει από παρόμοια θέση στη FIFA.

Ο ρόλος του δεν θα είναι επίσημος, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καταλονίας «Mundo Deportivo», θα διαχειρίζεται τις σχέσεις με πρωταθλήματα και εταιρείες, αλλά και το ζήτημα του VAR.