Skip to main content

Πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Σούγκα επανέλαβε στον Μπάιντεν την πρόθεση της Ιαπωνίας να διεξάγει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες 

Την πρόθεση της Ιαπωνίας να διοργανώσει με ασφάλεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι (23/07-8/08) εξέφρασε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Σούγκα τόνισε ότι η κυβέρνηση του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και να διεξάγει “με κάθε ασφάλεια” στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Εξέφρασα στον Πρόεδρο Μπάιντεν την αποφασιστικότητά μου να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι», επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, προσθέτοντας πως η διοργάνωση αποτελεί «σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας».

Τον Μάιο στην Ιαπωνία ο Μπαχ

Τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Ιαπωνία ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Kyodo.

Η Ιαπωνία, όπως οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, δίνει μάχη για να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19, με στόχο να είναι όλα έτοιμα για την Τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Ο Τόμας Μπαχ σκοπεύει να δώσει το παρόν στην Λαμπαδηδρομία που θα διεξαχθεί στη Χιροσίμα στις 17 Μαΐου και την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, στηρίζοντας τη δέσμευση της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Χθες κι ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης, η Ιαπωνία επέκτεινε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές, λόγω του τέταρτου κύματος κορωνοϊού.

naftemporiki.gr