Skip to main content

Νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη αλλά υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του, πέρασε από το Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου νικηφόρα καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη αλλά η ισοπαλία του Πανιώνιου με τον ΠΑΟΚ (0-0) τον έστειλε στη Β΄ Εθνική, καθώς οι Βοιωτοί υστερούσαν στις ισοβαθμίες με τους «κυανέρυθρους», τη Βέροια και τον Πανθρακικό.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ επιθετικά στο παιχνίδι, αφού η νίκη ήταν μονόδρομος γι΄ αυτούς, με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να πιέσουν αρκετά τους γηπεδούχους. Ενάντια στη ροή του αγώνα, πάντως, ήταν ο Εργοτέλης που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 12΄ ο Τζίλας νικήθηκε από τον Σηφάκη σε μοναδικό τετ α τετ του Σέρβου επιθετικού.

Στο 29΄ ήταν η σειρά του Σαράνοφ να «απογειωθεί» για να εξουδετερώσει το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Πελέ, στο 31΄ η κεφαλιά του Τριποτσέρη ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, στο 39΄ πολύ επικίνδυνο σουτ του Χαλκιαδάκη έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43΄ η κεφαλιά του Μάντζιου είχε την ίδια τύχη.

Η πίεση των Βοιωτών εντάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 65΄ σε πολύ επικίνδυνη σέντρα του Πουλίδο δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά όμως τα γκολ ήρθαν… μαζεμένα για τους φιλοξενούμενους, που σκόραραν στο 66΄ το 0-1 με τον Μιλοσάβλιεφ και έφτασαν στο 0-2 με τον Μάντζιο δύο λεπτά αργότερα, σε μια νίκη άνευ αντικρίσματος όμως…