Skip to main content

NBA: Στους τελικούς οι Μπακς, προβάδισμα για Γουόριορς

Οι Σέλτικς ξεκίνησαν με break την ημιτελική σειρά των πλέι οφ απέναντι στους Μπακς, αλλά η συνέχεια ήταν… εφιαλτική για την ομάδα της Βοστόνης.

Το Μιλγουόκι σημείωσε τέσσερις συνεχείς νίκες, η τελευταία από τις οποίες με 116-91 και προκρίθηκε στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας.

Τα «ελάφια» θα παίξουν στον τελικό της περιφέρειάς τους ύστερα από 18 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2001) και θα αντιμετωπίσουν το Τορόντο ή τη Φιλαδέλφεια, με τους Καναδούς να προηγούνται 3-2.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέτρησε 31 λεπτά συμμετοχής και ήταν πολύ ουσιαστικός, ως συνήθως. Ο ηγέτης των Μπακς πέτυχε 20 πόντους, ενώ η στατιστική του κατέγραψε επίσης 8 ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ, δύο κλεψίματα, δύο τάπες και τέσσερα λάθη.

Ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε στην επίθεση του Μιλγουόκι 19 πόντους και ο Έρικ Μπλέντσο 18, ενώ από τους Σέλτικς ο Κάϊρι Ίρβινγκ είχε 15 πόντους.

Οι Γουόριορς νίκησαν στο Όκλαντ το Χιούστον με 104-99 και πήραν προβάδισμα με 3-2, χάνοντας όμως στην τρίτη περίοδο με τραυματισμό τον Κέβιν Ντουράντ, που είναι αμφίβολος για τον έκτο αγώνα, στο Τέξας.

Οι πρωταθλητές, το παιχνίδι των οποίων χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις, προηγήθηκαν με διαφορά ακόμη και 20 πόντων (57-37), αλλά στο τέλος κράτησαν τη νίκη με δυσκολία και τη διασφάλισαν με λέι απ του Κλέι Τόμπσον, δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Οι άσος των Γουόριορς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 27 πόντους, ενώ 25 είχε ο Στεφ Κάρι και 22 ο Ντουράντ, την ώρα που για το Χιούστον ο Τζέιμς Χάρντεν πέτυχε 31 πόντους και έδωσε 8 ασίστ.