Skip to main content

«Αντίο» με νίκη γοήτρου ο Ολυμπιακός

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλ,κήρωσε το εφετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Ολυμπιακός στην Euroleague.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου (34η) οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 82-75 επί της Κίμκι στο ΣΕΦ, τερματίζοντας στην 12η θέση με ρεκόρ 16 νίκες και 18 ήττες. Οι Ρώσοι, από την άλλη μεριά, με το απογοητευτικό 4-20 έκλεισαν τη σεζόν στην τελευταία θέση και η επόμενη περίοδος δεν θα τους βρει στην κοιρυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Το αποψινό ματς είχε ξεχωριστή σημασία για τρεις παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα και Τσαρλς Τζένκινς, οι οποίοι με το 34/34 ήταν οι τρεις που δεν έχασαν ούτε ένα ματς στον εφετινό «μαραθώνιο».

Σε ένα ακόμη ματς ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν ξανά ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του, τους Παπανικολάου, Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έκλεισε τη σεζόν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Σε 30 λεπτά σκόραρε 20 πόντους από 6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/6 βολές, είχε 11 ριμπάουντ και 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο πιο σημαντικός παίκτης των Πειραιωτών, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν και σαφώς την επόμενη μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές.

Από την άλλη ο «κάπτεν» της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, χρειαζόταν 41 πόντους για να προσπεράσει τον Νίκο Γκάλη ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Δεν τα κατάφερε εφέτος, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα σπάσει αυτό το ρεκόρ τη νέα σεζόν στη Euroleague, μιας και είναι δεδομένη η επιθυμία του να αγωνιστεί για έναν ακόμη χρόνο. 

Με την Κίμκι πέτυχε μόλις έναν πόντο, φτάνοντας τους 4.872 σε 403 αγώνες στην Ευρώπη, ενώ ο Γκάλης έκλεισε την καριέρα του με 4.911 πόντους σε 148 αγώνες.

O Κώστας Σλούκας, πάντως «έπιασε» τον Μίλος Τεόντοσιτς στην 7η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους πασέρ στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, με 1.126, μοιράζοντας 4 έξτρα πάσες.

Η ουραγός Κίμκι παρατάχθηκε σε ένα ακόμη ματς με σύνθεση ανάγκης (εννέα παίκτες). Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων αναδείχθηκε ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 17 πόντους, 14 πρόσθεσε ο Ιγκόρ Βιάλτσεφ και 12 ο Βασίλι Καράσεφ.