Skip to main content

Μπάσκετ: Εύκολη νίκη για Ολυμπιακό με Άρη

Ο Ολυμπιακός συνάντησε αντίσταση από τον Άρη μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια με καλή άμυνα και επιθετικό πλουραλισμό επικράτησε των «κίτρινων» 84-68 σε ένα παιχνίδι που είχε είδηση, κι αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε χωρίς πόντο (!), μοιράζοντας πάντως 9 ασίστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν την… υποχρέωση στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και παρέμειναν μόνοι στην κορυφή της κατάταξης, σε αντίθεση με το μακεδονικό συγκρότημα που οπισθοχώρησε στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν για 10 λεπτά, όταν ο Άρης έκλεισε την πρώτη περίοδο ισόπαλος 17-17, αλλά στη συνέχεια πίεσαν, έτρεξαν, δημιούργησαν και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, καθώς η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα και στο +21 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Πρίντεζης 16, Πετγουέι 15, Λαφαγιέτ 14, Ντάνστον 12), ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Βεζένκοφ (14). Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη έγινε αφιέρωμα στα matrix και τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Ρόι Ταρπλεϊ.