Skip to main content

Έγραψε ιστορία η Ξάνθη, στον τελικό του Κυπέλλου

Μεγάλες στιγμές για την Ξάνθη που απόψε έγραψε ιστορία κερδίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της και «σφράγισε» ιδανικά μια πολύ καλή χρονιά γι΄ αυτήν.

Το 1-0 από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε πανίσχυρη παρακαταθήκη για την ομάδα της Θράκης όπως αποδείχθηκε, καθώς παρά την προσπάθεια του Ηρακλή στον αποψινό αγώνα ρεβάνς το τελικό 0-0 έστειλε την ακριτική ομάδα στον τελικό και τον «Γηραιό» με την ικανοποίηση μιας έξοχης πορείας, το τέλος της οποίας θα τον βρει κατά πάσα πιθανότητα στη Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη από το ξεκίνημά του, με επακόλουθο ο διαιτητής Στυλιάρας να έχει δείξει πέντε κίτρινες κάρτες ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Όπως ήταν φυσικό η ποιότητα πέρασε σε δεύτερη μοίρα και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Πασά στο 33ο λεπτό που απέκρουσε ο Κυριακίδης και ακόμη μία απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα στο 41΄, σε κεφαλιά του Περόνε, άλλες συγκινήσεις δεν υπήρξαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του Ρομάνο στο 59ο λεπτό, για μαρκάρισμα στον Λουσέρο, άφησε τον «Γηραιό» με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της συνάντησης και, ταυτόχρονα, έδωσε το έναυσμα για να ξεσπάσει ένταση σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να διακόπτεται για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επιθετικά για πρώτη φορά μόλις στο 71΄, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Μπέρτου, για να απαντήσει ο Ηρακλής στο 77΄, με τον Ράνο να χάνει το κοντρόλ μπροστά από τον Κυριακίδη και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία, την τελευταία για το 0-1.