Skip to main content

Κυπελλούχος Ισπανίας για τη σεζόν 2019/2020 η Σοσιεδάδ

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η Σοσιεδάδ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για τη σεζόν 2019/2020, επικρατώντας με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Estadio de La Cartuja» της Σεβίλης. Ο καταληκτικός αγώνας του Copa del Rey είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το γκολ πέναλτι του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ στο 62ο λεπτό ήταν αρκετό για να κρίνει τον τελικό των Βάσκων και να χαρίσει το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της Σοσιεδάδ και πρώτο μετά από 34 χρόνια. Μεγάλη βραδιά και για τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος κατέκτησε τον 20ό τίτλο της καριέρας του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αρχικώς ορισθείσα ημερομηνία του τελικού (18/4/2020), η ιστορική, πρώτη μονομαχία των «αιωνίων» αντιπάλων της Χώρας των Βάσκων σε τελικό του Copa del Rey, κρίθηκε στις… λεπτομέρειες.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τη Σοσιεδάδ να βγάζει μεγαλύτερη επιθετικότητα. Στο 50’ από γύρισμα του Ογιαρθάμπαλ, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Ινίγο Μαρτίνεθ, όμως ο διαιτητής Φερνάντεθ (μετά από συνεννόηση και με το VAR) έδειξε πως η παράβαση έγινε οριακά έξω απ’ την περιοχή της Αθλέτικ.

Στο 59’ από εξαιρετική μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα στον Μερίνο, ο μέσος της Σοσιεδάδ πάτησε στην περιοχή κι ανατράπηκε καθαρά από τον Ινίγο Μαρτίνεθ. Ο διαιτητής Φερνάντεθ έδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών και κόκκινη στον διεθνή μέσο της Μπιλμπάο, όμως έπειτα από συζήτηση με το VAR και on field review έλεγχο κι από τον ίδιο, πήρε πίσω την κόκκινη κάρτα, δημιουργώντας νέες… γκρίνιες απ’ την πλευρά της Σοσιεδάδ.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ στο 63’, στέλνοντας από την άλλη γωνία τον Ουνάι Σιμόν για το 1-0, που έμελλε να κρίνει και τον τελικό.