Skip to main content

«Χάλκινη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη

Σε σημαντική διάκριση για τα ελληνικά χρώματα έφτασε η Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κατακτώντας ανήμερα του Πάσχα το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σπορ πιστολιού Γυναικών.

Με απόδοση 587/600, 295/300 στις βολές ακριβείας και 292/300 στην ταχεία βολή, η Κορακάκη τερμάτισε τέταρτη στον προκριματικό κι εξασφάλισε το δικαίωμα στην προσπάθεια για διάκριση.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης συνάντησε ξανά την Γερμανίδα Μόνικα Καρς, δηλαδή την αθλήτρια που αντιμετώπισε στη μάχη του χρυσού μεταλλίου στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Καρς τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό και μπήκε με αξιώσεις στον τελικό. Στη διαδικασία του τελικού η Κορακάκη ξεκίνησε καλά και ο συναγωνισμός την οδήγησε σε αξιόλογη προσπάθεια. Στη διαδικασία του αποκλεισμού έμεινε στον αγώνα και εκτοπίζοντας στην τέταρτη θέση την Γερμανίδα, κατάκτησε μια θέση στο πόντιουμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλεψε για το μετάλλιο και μέχρι την έβδομη σειρά ήταν στις πρώτες θέσεις, απέναντι στην πολύπειρη Βουλγάρα Μαρία Γκρόζντεβα, την οποία ισοφάρισε στους 24 βαθμούς.

Στην όγδοη προσπάθεια η Γκρόζντεβα, με τέσσερις επιτυχίες, ξέφυγε στο σκορ, αφήνοντας την Άννα και την Μέγιορ (Ουγγαρία) να διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στάθηκε πιο τυχερή κερδίζοντας με 5/4 κι έτσι η Κορακάκη κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.