Skip to main content

Ποδηλασία: Πρωτιά Βολικάκη στην Τσεχία

Ο Χρήστος Βολικάκης πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς στην πρώτη εμφάνισή του κατάκτησε την πρώτη θέση στο όμνιουμ, σε διεθνές Grand Prix στην Τσεχία.

Έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τους πρώτους βαθμούς στη διεκδίκηση της πρόκρισης για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2017-2018. Ο Βολικάκης νίκησε συγκεντρώνοντας 158 πόντους.

Χαρακτηριστικό της εμφάνισης του 29χρονου ποδηλάτη είναι πως άφησε 9ο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του σκρατς, Άντριαν Τεκλίνσκι και 14ο τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή των πόντων, Βότσιεχ Πζολάρσκι. 

Ο Βολικάκης στοχεύει στο όμνιουμ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Επιπλέον μαζί με τον αδελφό του, Ζαφείρη, θα επιδιώξουν διακρίσεις και στο μάντισον. 

«Πρώτος αγώνας όμνιουμ για μένα και πρώτη νίκη. Πολύ καλός οιωνός για τη συνέχεια. Το όμνιουμ είναι το αγώνισμα που έχω βάλει στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ παράλληλα μαζί με τον αδελφό μου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις πρώτες μας νίκες στο αγώνισμα του μάντισον που είναι επίσης Ολυμπιακό», ανέφερε ο πρωταθλητής στο facebook.