Skip to main content

Super League: «Έγραψε ιστορία» ο Μπεργκ με πέντε γκολ στο 6-1 του Παναθηναϊκού επί του Πανθρακικού

Με τον Μάρκους Μπεργκ να «πυροβολεί» 5 φορές (τρεις στο πρώτο μέρος), ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 6-1 τον Πανθρακικό και μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα play offs για να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League.

Στο 100ό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, καθώς από τρεις δικές του ασίστ ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 23΄, πέτυχε το τέταρτο γκολ στο 52΄ και το πέμπτο στο 61 , ενώ στις καθυστερήσεις απέτυχε να σκοράρει από κοντά, αλλά στο «ριμπάουντ» και πάλι ήταν εκεί ο Μπεργκ για το 3-0.

Ο Σουηδός με τα πέντε τέρματα που σημείωσε, για πρώτη φορά από τότε που αγωνίζεται στους «πράσινους», ισοφάρισε το ρεκόρ που είχαν μέχρι τώρα οι Βαζέχα και Βλάοβιτς σε ένα παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 15΄, όταν ο Μπεργκ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού μετά τη σέντρα του Χουχούμη, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ανησύχησε τον Τζελέπη.

Δύο λεπτά μετά ο Καλτσάς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού στο τετ-α-τετ που είχαν, στην πιο μεγάλη φάση για τους «πράσινους» στο παιχνίδι.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για το «τριφύλλι». Στο 23΄ από την εξαιρετική συνεργασία των Αργεντινών, Βιγιαφάνες και Λέτο, ο τελευταίος έδωσε την ευκαιρία στον Μπεργκ να πλασάρει από κοντά (1-0).

Ακολούθησε γκολ που ακυρώθηκε για τους γηπεδούχους στο 38΄, καθώς ο Μολέδο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο, αυτό που πέτυχε ο Μπεργκ στο 41΄ με εξαιρετικό πλασέ μετά την ασίστ του Βιγιαφάνες μέτρησε κανονικά (2-0).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο κορυφαίος στράικερ της Super League «χτύπησε» ξανά, μετά την απόκρουση του Τζελέπη στο σουτ του Λέτο και σε άδεια εστία «έγραψε» το 3-0 (χατ τρικ).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με το… καλημέρα να μειώσουν σε 1-3 με τον Μουδούρογλου στο 49΄, αλλά στο 52΄ και πάλι ο Μπεργκ πλάσαρε υποδειγματικά μετά την ασίστ του Λέτο.

Στο 61΄ ο Μπεργκ δέχτηκε την πάσα του Λέτο και «εκτέλεσε» τον Τζελέπη, ενώ στο 71΄ ο Λούκας Βιγιαφάνες έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».