Skip to main content

Μπάσκετ: «Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Σεφολόσα

Μετά από μία αξιοπρεπέστατη καριέρα στο ΝΒΑ κι ένα μήνα πριν κλείσει τα 37 χρόνια ζωής, ο Τάμπο Σεφολόσα, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το μπάσκετ.

Το επαγγελματικό… ταξίδι του Ελβετού περιφρειακού (1.98μ) ξεκίνησε το 2000 από την πατρίδα του και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 με κάθε επισημότητα.

Ο κυριότερος λόγος που πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί που πέρασε κι αφού πρώτα συζήτησε με την οικογένειά του.

Ο Σεφολόσα υπήρξε ένας αξιόλογος ρολίστας στο ΝΒΑ φορώντας τις φανέλες των Μπουλς, Θάντερ, Χοκς, Τζαζ και Ρόκετς, με 5.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 21.9 λεπτά συμμετοχής σε 869 αγώνες από το 2006 έως την περσινή σεζόν.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με την ελβετική Τέγκε Ριβιέρα, με τη γαλλική Σαλόν, με την ιταλική Μπιέλα, ενώ στο lockout του 2011 φόρεσε για λίγους αγώνες τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του στο ΝΒΑ ήταν η συμμετοχή στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ το 2019, όταν αγωνιζόταν στην Οκλαχόμα.