Skip to main content

Europa League: Αμφίρροπα ζευγάρια στο δρόμο για τον τελικό

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σεβίλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ είναι τα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα στο πλαίσιο των ημιτελικών του Europa League.

Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις που έχουν φαβορί (Σεβίλη και Λίβερπουλ), αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί κανείς να «ξεγράψει» τους Ουκρανούς και το «κίτρινο υποβρύχιο» από το δρόμο προς το «Ζαντκ Γιάκομπ» της Βασιλείας, όπου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης στις 18 Μαΐου.

Όπως συνέβη και στο Champions League, έτσι και στο Europa League, αποφεύχθηκε ο ισπανικός «εμφύλιος». Η Σεβίλη που την τελευταία 10ετία έχει σηκώσει το τρόπαιο 4 φορές (από δύο συνεχόμενες, 2006, 2007 και 2014, 2015) θα αναμετρηθεί με την ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή το 2009 και που φιλοδοξεί να το επαναλάβει επτά χρόνια αργότερα.

Η Λίβερπουλ των τριών κατακτήσεων (1973, 1976 και 2001) προέρχεται από μία επική πρόκριση επί της Ντόρτμουντ και είναι περισσότερο… διψασμένη από ποτέ για να πάρει το κύπελλο. Σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες, η Βιγιαρεάλ είναι η μοναδική που δεν έχει καταφέρει έως τώρα να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο και θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαϊου.