Skip to main content

Ευρωλίγκα: Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Τη δουλειά που ξεκίνησε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα καλείται να ολοκληρώσει απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (22:00), προκειμένου να βρεθεί για συνολικά ένατη φορά σε φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας και πέμπτη τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται της Μπαρτσελόνα με 2-1 στα πλέι οφ έχοντας σημειώσει δύο συνεχείς νίκες απέναντί της και απόψε θα επιδιώξουν να τις κάνουν τρεις, για να βρεθούν στη Μαδρίτη.

Η πειραϊκή ομάδα έχει το μέταλλο, την εμπειρία, την ικανότητα και κυρίως τη διάθεση για να διαχειριστεί τον σημαντικό αυτό αγώνα, που αναμένεται συναρπαστικός καθώς οι Καταλανοί παίζουν πια με την πλάτη στον τοίχο.

O Ολυμπιακός θα παραταχθεί πλήρης για το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα παιχνίδι του στη διοργάνωση, έχοντας την υποστήριξη από ένα «κοχλάζον» κοινό που εξάντλησε σε μερικές ώρες τα 12.000 εισιτήρια.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν αυτό που μπορούν βάσει των δυνατοτήτων τους και έχουν μετουσιώσει σε πράξη τα περισσότερα βράδια στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο, υπομονή στην επίθεση με «διάβασμα» του αμυντικού σχηματισμού της Μπαρτσελόνα σε κάθε φάση και άμυνα που να «τσακίζει κόκαλα». Αν το πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι», η νίκη θα είναι δική τους.