Skip to main content

Περέιρα: Ποτέ δεν έζησα κάτι ανάλογο όπως αυτά στην Ελλάδα

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, στην πορτογαλική ιστοσελίδα “maisfutebol.pt”.

Ο Ίβηρας τεχνικός εστίασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναφέροντας ότι η ομάδα του ήταν η καλύτερη και δίκαια έφτασε στον τίτλο, χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτή την επιτυχία, αναφέρθηκε όμως και στα επεισόδια που έζησε στα ελληνικά γήπεδα. 

Συγκεκριμένα, ο Περέιρα μίλησε για: 

Την επιστροφή της καριέρας του σε τίτλους: «Κάνουμε καριέρα για να κερδίζουμε τίτλους. Όταν κερδίζουμε το πρώτο, θέλουμε να κερδίσουμε και το δεύτερο και, όταν κερδίσουμε το δεύτερο, θέλουμε να κερδίσουμε το τρίτο κ.ο.κ. Ο τίτλος πέρυσι στην Σαουδική Αραβία δεν ήταν εφικτός γιατί η ομάδα ήταν πολύ νεανική, ενώ υπήρχαν και άλλες καταστάσεις. Τώρα όμως ήταν εφικτός και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

Τη σύγκριση με τους τίτλους του στην Πορτογαλία: «Ο πρώτος τίτλος είναι πάντα σημαντικός. Ήταν ένας τίτλος που τον κερδίσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και συναισθηματικά “έγραψε” στη ζωή μου. Αυτός ο τίτλος, όμως, είναι σημαντικός, γιατί δείχνει ότι μπορώ να τα καταφέρω και εκτός Πορτογαλίας».

Τη δυσκολία κατάκτησης της ελληνικής Σούπερ Λίγκας: «Όταν ανέλαβα την ομάδα ήμασταν δεύτεροι πίσω από τον ΠΑΟΚ και τώρα είμαστε 13 βαθμούς μπροστά του και 14 μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας τίτλος που έδειξε ξεκάθαρα ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

Τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα: «Η αντιπαλότητα είναι στα άκρα. Νόμιζα ότι το Μπενφίκα-Πόρτο ήταν παράλογο, αλλά εδώ είναι άλλος κόσμος. Είναι απαίσιες αυτές οι συνθήκες, όπου μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν εισβολές στο γήπεδο μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε ένα γκολ. Ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι κι αυτό έκανα».