Skip to main content

Super League: Σώθηκε στο γήπεδο, απομένουν τα… χαρτιά για Ηρακλή

Ο Ηρακλής έκανε απόψε τον… 13ο άθλο, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του απέναντι στον Παναιτωλικό, νίκησε 2-1 κι εξασφάλισε τυπικά την παραμονή του στη Super League, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της. 

Ο «Γηραιός» σημείωσε την τέταρτη κατά σειρά νίκη στο πρωτάθλημα, που ήταν αρκετή -σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού- να τους διατηρήσει στην κατηγορία, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 31΄, όταν στην πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθειά τους άνοιξαν το σκορ με συρτό σουτ του Ρόσα, ενώ θα μπορούσαν να αυξήσουν το προβάδισμά τους πριν την λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 44′ ο Μπράβο έκανε το γυριστό και ο Στάμου με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Αιτωλείς έχασαν ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία για το 0-2: στο 49΄ ο Κλέσιο έφτασε πολύ κοντά σε ένα πανέμορφο γκολ, με τον Χουάντερσον να σώζει την τελευταία στιγμή την εστία του.

Στο 53΄, όμως, ο Ηρακλής βρήκε ανέλπιστο «οξυγόνο». Μετά από ωραία συνεργασία του Μπαστακού με τον Περόνε, ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-1 και στο 85΄ ο Μπαστακός, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη μέσα σε αποθέωση.